Порано ми купуваа алишта број поголем пошо брзо растам, сеа купувам алишта број поголем пошо брзо се дебелеам

Малку повисоко од високото ниво на арт

Кога ги гледаш сликите на Monica Rohan добиваш впечаток дека тие се живи, дека фигурите дишат, се движат, мрдаат, па дури и се обидуваат да ти раскажат некоја приказна.

Секоја слика има главен лик и прекрасна околина која го опкружува. Инспирација наоѓа во книгите кои ги чита и ужива кога фикцијата ја преточува во своите дела. Со помош на форми, фигури, бои и текстури таа креира неповторливи дела кои се во совршен баланс иако изобилуваат со детали.

Читајќи, таа наоѓа начин ликовите кои ѝ се допаѓаат да ги интерпретира преку својот уметнички стил, а се инспирира и од дел од своите омилени фотографи. Нивните дела, ликовите од книгите и нејзиниот талент за комбинирање на детали резултираат со необично совршени дела.

Tags
Back to top button
Close