Многу е битно да оставате бакшиш на келнерите, прво заради тоа шо е културно, второ заради тоа шо некад ќе сакаш да провериш со кого излага

Селфи во селфи на артовски начин

Кога предната камера може вода да му носи на талентот

Дечково се вика Seamus Wray и благодарение на својот екстра талент, го однесе селфито на едно толку високо ниво, што погоре и нема каде, без филтри, без ефекти, без Снепчет.

Тој самиот наслика (точно, наслика) серија од автопортрети кои вклучуваат автопортрет во автопортрет и автопортрет. Најпрво се наслика себе како се слика себе и истото го повтори дури пет пати, а на крај во сето тоа ги вклучи и мачките.

Оние кои ја следат неговата работа сигурно се запрашаа „Што е следно?“ бидејќи се чини како оваа низа никогаш да не завршува, а можеби и кај и да е, ќе се наслика себе уште еднаш. Да бидеме реални, ова со предна камера не се постигнува.

Шејмус досега си има насликано неколку автопортрети, но оваа серија му е врвот, а и реално додека ги гледав сликите, не можев да не се запрашам не му здосади ли? Сепак, она што не можеме да го одречеме е неприкосновениот талент. Во неколку интервјуа најавил и дека нема намера да ја запре оваа серија, која како што ќе се зголемува, толку потешка ќе биде за изработување и запазување на клучните детали.

Да не должам многу, видете сами за што станува збор:

Tags
Back to top button
Close