Во љубовта најважна е довербата! Дечко ми има толку доверба во мене шо не ми се јавил три недели да види шо праам

Накитенки градови

Малце повеќе од нашиот

Градовите полека почнуваат да се китат натпреварувајќи се меѓу себе кој покреативно ќе светне. Во некои градови има и божиќни маркети, плоштади и улици наредени со тезги како во некој празничен филм па се продаваат украси, колачиња, лампиони, ракотворби со новогодишен и божиќен мотив. Во некои од деновите имаат и хорови кои пеат божиќни песни ама главно пуштаат музика која е во тој дух. И се е така убаво, луѓе расположени, чувствуваш дека е празник. Од кај нас не ставив слика, сепак ова треба да е весела галерија.

Tags
Back to top button
Close