Најголемата женска лага: Кажи, озбилно, нема да се љутам.

Кафтан е прејака работа

И одлично стои

Кафтанот е историска облека која во 2020 година Oscar de la Renta ја постави на модната писта и ја внесе во високата мода. Популарниот кафтан фустан е одлично решение во деновите на леплива и ужасна топлина.

Културно врзан за регионите на Блискиот Исток и северна Африка, широкиот кафтан е дизајниран како еднослојна или лелеава кошула, што го прави совршен за облекување и врз омилениот едноделен костим за капење во деновите на плажа. Едноставно кафтанот е облека за цел ден.

Tags
Back to top button
Close