Кога си заглавен у гужви на семафори најубаво е да почнеш да свириш.Така сите одма ќе излезат, ќе ги земат колите во рака за ти да поминеш!

Изабела Роселини ги стави ејџистите на апарати

Ако на 43 бев стара, на 71 сум таман

Изабела Роселини била 38 пати на насловна на Вог, а 1982 година е најплатениот модел на светот откако потпишува договор со Ланком. Следните 10 години им рекламира парфеми, кармини и козметика за кожа се до 1995 година, пред да наполни 43, кога ја отпуштаат бидејќи е стара. Според стандардите на модната индустрија се што е над 30 е старо, но почнуваат работите да се менуваат. Почнува гласно да се зборува за ејџизмот и за агресивното форсирање на естетска хирургија во модната и филмска индустрија, буквално е реткост да видите некоја ѕвезда која ќе добие медиумски простор ако не се има оперирано до граници на непрепознатливост.

2016 година Ланком добива жена за генерален директор и таа и се јавува на Изабела да ја исправи таа грешка на нејзините претходници. Изабела изненадена дека после 20 години има шанса да смени нешто во ејџизмот во модата, прифаќа да работи. И работи успешно.

Изабела живее на Лонг Ајленд, на фарма со куќа инспирирана од финска колиба. Таа чува кокошки, овци, пчели и кучиња. Има голема градина во која одгледува органски зеленчук за свои потреби па вели: Глупаво е да јадам органска храна, а да шприцам ботокс. Контрадикторно е.

Но, она што е најважно, одбива да прави естетски операции. Едноставно инсистира да старее природно, и за операциите мисли дека можеш да ја добиеш борбата но не и војната. Не можеш да побегнеш на стареењето, барем остари достоинствено. Понекогаш смета дека вратот и е збрчкан, но тогаш става марама и се изгледа во ред.

Денес, Изабела има 71 година и е на насловната на италијанскиот Вог. Условот и бил сликата да нема интервенции, никакви филтри, никакви фотошопи. Ако на 43 бев стара, на 71 сум таман! 

Tags
Back to top button
Close