Ако имаш вирус, грип, солзи мрсули, температура, гризница, не одиш на работа и не се пикаш меѓу луѓе! Има луѓе кои дома имаат болни и бебиња!

Витлерите се враќаат

Нема веќе изгорени коси

Трендот на преси и фигаро полека исчезнува бидејќи косите ни се како слама, а изгорена коса никогаш не била ни модерна. Како најбрз начин до здрава и обликувана коса, професионалците го препорачаа виткањето витлери. И преку ноќ ги вратија витлерите во мода.

Витлери се метални или пластични клипси или штипалици кои се користат за фиксирање или оформување на косата. Иако не делува дека е некое револуционерно откритие, употребата на витлери за косата има долга историја во модата и козметиката.

Во 19-тиот и 20-тиот век, витлерите станаа популарни, особено за време на Викторијанската епоха и Рококо периодот. Овие витлери биле изработени од метал и често содржеле филгран или драгоцености како дел од нивниот дизајн.

Во 20-тиот и 21-виот век, витлерите почнаа да се изработуваат од разни материјали, како пластика и метал. Тие станаа практични алатки за оформување на косата и додавање на обем или текстура. Металните можат да се загреат па се витка косата со жешки витлери.

Со текот на времето, употребата на витлери за косата се промени и се прилагоди на современите стилови и потреби. Денес, тие се продаваат во разни форми и дизајни и се користат како практични алатки за оформување на косата и како дел од модни аксесоари за украсување на фризурите.

И додека ја лечите косата и се обидувате да ја вратите во живот,  Митра ви го препорачува спрејот за безживотна коса кој веднаш ги отплеткува локните, го олеснува чешлањето и стилизирањето, го отстранува ефектот на разлетувањето. и дава блескав сјај на косата. Professional by Natura Siberica, нарачај си го, ќе ти го донесат.