Пред да реновирате дома запамтете дека сиромавиот два пати плаќа

Девојката што може да биде што сака

Талентите на нашето време

Флора Борси е ликовна уметничка фотографка, има 29 години, родена е во Унгарија и веќе е на листата на познати мултимедијални уметници со куп награди позади себе. Таа користи извонредна фото манипулација за да создаде надреални слики кои се тематски фокусирани на идентитетот, врските, емоциите и соништата. Нејзината беспрекорна техника и суптилни концептуални идеи создаваат прекрасни евоцирања на универзални емоции, од страста и желба до очај и загуба. Флора ја доловува сложената сила и кревкоста на човечката психа. Таа стручно ги визуелизира темните фантазии и атмосферските соништа, користејќи ја чудната и паметна метафора, истовремено отклучувајќи го она што значи да се размислува, чувствува, сонува и изразува во урбаниот свет.

Нејзината работа често го прикажува женското тело и таа си игра со криењето и откривањето на очите или лицето за да ја остави само женската форма, истражувајќи ги прашањата за женското претставување и односот помеѓу телото и себе.