Толку сум песимист што не гледам ни чаша!

Икони на Оскарите, засекогаш

Од црвениот тепих

Црвениот тепих на Оскарите е токму она легендарно пристигнување на ѕвездите во своите нови специјални креации, промоција на дизајнерите, фотографирање, насмевки, позирање…

Имам многу омилени изгледи на сите времиња, некои некогаш и сум ги подзаборавила, ама гледајќи ги сликите се потсетувам. Кој би можел да го заборави лебедот на Бјорк? Па и уште дизајнер Македонец? Можеби не е нешто што можеш да си го носиш и за излегување, ама е исконска креација која никогаш никој нема да ја заборави.

Ниту пак Хилари Свонк со длабокито изрез на грбот, а ја гледавме како боксерка во филмот. Мрежата на Хали Бери напред, со везови и боја слична на нејзиниот тен. Лупита Нјонго во едноставниот дизајн на син фустан. Црвениот фустан на Никол Кидман. Елизабет Тејлор со круна! Што повеќе?

Денес се потсетуваме само на мал дел од овие икони: