Некои работи ги праам у пет до дванаес некои у пет до никад, зависи за кого се!

Кармен Дел Орефиче, за инат на ејџистите

Моделот кој изгледа совршено на 92 години

Кармен Дел Орефиче е италијанско-американски супермодел, родена на 3 јуни 1931 година во Њујорк. Таа е модел кој најдолго работи во историјата на модата и се нарекува “Вечниот модел” поради нејзината необична и успешна кариера во модната индустрија.

Кармен ја започнала својата моделска кариера во раната возраст од 13 години, кога била откриена од модниот фотограф Хорст П. Хорст поточно од жена му. Нејзината убавина и харизма наскоро го привлекло вниманието на модните креатори и фотографи и таа станала икона во светот на модата. Во текот на нејзината долга кариера, Кармен соработувала со многу познати модни дизајнери и била лице на бројни модни кампањи и ревии. Таа се појавувала на насловните страници на магазини и модни списанија, а нејзината елеганција и стил во секој момент биле влијателни.

Иако моделите обично се повлекуваат од индустријата во раните 30-ти години на нивната кариера, Кармен Дел Орефиче продолжила да работи и во зрелите години. Таа стана симбол на самодоверба и сила во модната индустрија, демонстрирајќи дека возраста не е пречка за успешната кариера во модната индустрија.

Кармен Дел Орефиче е јавна личност и нејзината кариера во модната индустрија е широко позната, но таа  ја задржувала својата приватност и живеела дискретно. Таа се омажила и се развела повеќе пати, но детални информации за нејзините бракови и лични односи нема. Нејзините односи со нејзините деца и други членови од нејзиното семејство често остануваат непознати за јавноста.

Иако ја има задржано својата приватност, Кармен Дел Орефиче често ги инспирира жените и луѓето ширум светот преку нејзиниот стил и посветеност кон модата и кариерата. Таа исто така воинствено настапува за правата на жените и ги поддржува жените во модната индустрија да ги продолжат своите кариери и откако станале постари, давајќи пример дека возраста не треба да биде пречка за успехот.

Кармен Дел Орефиче не само што е модел, туку е симбол на времето и доказ за тоа дека вистинската убавина и стил не знаат за години.  Уживајте во галеријата