Се будиш од попладневна дремка и не знаеш кај си, кој ден е, дали е ден или ноќ, дал имаш сестра или дечко….ок, дечко сигурно немаш..

Мод фустаните се хитот на летото

1960-тите се официјално модата во моментов. Гучи ја имаа таа чест да го најават големото враќање на мод-мини фустаните. Мод доаѓа од модернист, стил кој во доцните 50ти се појавил во Англија и набрзо го освоил светот. Иконите од 60тите како Џеки Кенеди, Одри Хепберн, Твиги, Џејн Биркин и Брижит Бардо ги дигаат мод фустаните на едно ново, елегантно и софистицирано ниво. Тие не се тесни туку се комотни, се носат со балетанки или ниски штикли и се погодни и за преку ден и навечер, за лабави или елегантни пригоди.