Лошо е кога двајца се сакаат, а не се заедно ама уште полошо е да те фатам дека лажеш

Возможно е да ти се згади човек

Ништо страшно

Ви се случило сигурно со некого да се оддалечите бидејќи ви се има одмилено неговото друштво. Можеби и немате баш конкретно објаснување зошто, едноставно не сакате да се дружите повеќе или не со истиот интензитет. Постојат различни причини зошто некои луѓе ни се одмилуваат и не сакаме да ги видиме повеќе.

Лошо однесување или карактер: Можеби некои луѓе се одмилуваат поради нивното лошо однесување, непријатност или недостиг на почит кон другите. Ако некој се однесува непристојно, има негативна влијание или се однесува на непретпазлив начин, може да ја изгубите желбата да го видите.

Различни вредности и интереси: Луѓето се различни и имаат различни вредности, интереси и животни стилови. Ако вие и некој друг имате значајни разлики во овие аспекти, може да не се чувствувате пријатно во нивното присуство и затоа не сакате да ги видите повеќе.

Негативни искуства: Досегашните негативни искуства со некоја личност можат да влијаат на вашата желба да ја видите таа личност повторно. Ако сте имале лоши искуства со некој, како што се изневерување, измама или лаги, можеби немате повеќе доверба во нив и не сакате повеќе да имате контакт со нив.

Нездрави односи или токсични односи: Некои луѓе можат да имаат токсични односи или да бидат негативен влијател во вашето животно околување. Ако вашите односи со некој се напнати, штетни или тешки, тоа може да биде причина да не сакате повеќе да имате контакт со нив.

Лични промени или раст: Понекогаш може да се случи дека самите вие се менувате и растете како личност, што може да предизвика промени во вашите приоритети, вредности и интереси. Како резултат, можеби ќе се оддалечите од луѓе кои не ги споделуват вашите нови интереси или не го разбираат вашиот нов пат во животот.

Разочарување: Кога некој ви е близок и имате доверба, доколку ве разочара, разочарувањето може да е со поголем интензитет од обично разочарување во луѓе кои не ви се блиски и немате очекувања од нив. Самото разочарување може да ви даде импулс дека не сакате повеќе да ја гледате таа личност за да не го преживувате разочарувањето одново.

Важно е да запомните дека секој човек е различен и има право да избира со кои луѓе сака да има контакт и односи. Вашите лични граници и доброволни одбивања на некои луѓе не се нешто што треба да се осудува, бидејќи сите имаме право на нашата индивидуалност и благосостојба. Сакајте се себе и опкружете се само со луѓе кои ве прават среќни.