Кај стигнам се брукам па после кај одам се смеам!!!

Мажите сакаат амбициозни жени

Мажите со амбициозни партнерки се чувствуваат помотивирано, сакаат амбициозни жени ама не секогаш се спремни да им пријдат. Но, ако успеат да ѝ се допаднат и почнат да излегуваат со неа ќе видат дека тоа и не е така тешко. Што точно ги привлекува мажите кај амбициозните жени:

Интелект и способности: Мажите, често се привлечени од интелигентни и амбициозни личности. Амбициозните жени често покажуваат високо ниво на интелект, креативност и способност за постигнување на своите цели, што може да биде атрактивно за мажите.

Инспирација и стимулација: Амбициозните жени можат да ги инспирираат и мотивираат мажите да ги следат своите сопствени цели и да работат постојано за подобрување на себе. Присуството на амбициозни жени во нивниот живот може да ги стимулира на развој и раст како личности.

Партнерство и рамнотежа: Мажите често бараат партнери со кои можат да ги споделат нивните цели и амбиции. Амбициозните жени можат да бидат важни партнери во врска, бидејќи се способни да ги разберат и да ги поддржуваат целите на своите партнери, а исто така и да ги споделат своите сопствени амбиции.

Самосвест и самодоверба: Мажите може да се привлечени од амбициозните жени бидејќи покажуваат самосвест и самодоверба во себе. Такви карактеристики може да ги направат амбициозните жени да изгледаат силни и привлечни.

Ако си маж кој веќе стигнал до излегување со амбициозна жена треба да знаеш неколку работи:

Таа не се обидува да те омаловажи. Tаа не е амбициозна затоа што сака да те клекне на колена или да мислиш дека сака да те понижи кога зборува за нејзините амбиции. Таа само се обидува да успее, а ти треба да бидеш горд на неа поради тоа.

Таа мора да се чувствува како да е независна. Амбициозните жени треба да се чувствуваат како да можат сами да ги прават работите. Веројатно нема да дојде кај тебе кога ѝ треба помош, но ако ѝ треба, понуди се.

Нејзината потреба за успех е за личен раст. Амбициозната жена има чувство за постигнување и исполнувањето на своите цели. Да, љубовта и да се биде заљубен може да бидат исполнување, но таа мора да прави и други работи за да се чувствува подобро и реализирано.

Ќе те сака толку страсно како што ја сака својата кариера. Овие жени не се како другите жени кои се мачат во врските па целата енергија ја насочуваат кон тоа партнерот да е задоволен. Таа ќе те сака длабоко, но нема да направи многу жртви, ако воопшто ги има. Ќе направи колку што сака и никогаш нема да си го згази достоинството.

Иако е зафатена, тоа не значи дека нема да сака да те види. Ако е среќна со тебе и ако си ѝ поддршка и се чувствува релаксирано покрај тебе, ќе најде време.

Ќе ѝ треба твојата поддршка, дури и ако не ја побара. Амбициозната жена одвреме-навреме се преиспитува и можеби ќе и треба твојата поддршка. Мора да бидеш подготвен да ја понудиш таа поддршка дури и ако таа не го побара тоа. Само затоа што таа не го бара тоа не значи дека не го сака.

Таа е горда жена. Амбициозните жени имаат тенденција да бидат горди. Ќе ѝ биде тешко да ве замоли за помош (како поддршка), бидејќи добива голема самодоверба кога може да ги прави работите сама. Нејзината гордост има тенденција да работи против неа бидејќи ја спречува да се потпре на другите кога и треба помош.

Таа е конкурентна. Да се ​​биде амбициозен и конкурентен обично оди заедно. Но, тоа не значи дека се споредува со другите жени во околината, туку значи дека е компетитивна за работите кои ги сака и спремна е да ги оствари своите цели.