Дете и куче не можеш да излажеш кој е добар човек

Од музеј на улица

Урбана уметност

Julien de Casabianca, Французин и Корзиканец, е визуелен уметник и режисер. Неговата работа е секогаш поврзана со улицата. За неговиот прв долгометражен филм, „Passing By“, тој поминал три години снимајќи анонимни минувачи низ улиците на 44 градови во 22 земји.

Во 2014 година, Julien de Casabianca го лансираше Outings Project, носејќи слики од музејските ѕидови на улиците и претварајќи ги во мурали. Критичарите се воодушевени од неговата работа и неговиот талент, па скоро и да нема медиум кој не пишувал за него, од La Repubblica до New York Times